Ciasto cynamonowe z miodem
Ciasto cynamonowe z miodem
autorem artykułu jest Maria Romanowska
Składniki:
125 g masła lub margaryny
5 łyżek miodu
pół szklanki mocnej kawy
2 jajka
1 dl cukru
4,5 dl mÄ…ki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 dl rodzynek
1 łyżka zmielonego cynamonu
1 łyżeczka zmielonego imbiru
1. Roztopić tłuszcz oraz zmieszać z miodem i kawą.
2. Ubić jajka z cukrem.
3. Zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, cynamon i imbir.
4. Wszystkie składniki połączyć razem.
5. Przelać ciasto do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy (ok. 2 litrów).
6. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
--
Szwecja i język szwedzki
Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl
Zobacz takze:
Kartki i karnety świąteczne z nadrukiem firmowym na Boż
Pół metra w Å‚apie – To naprawdÄ™ możliwe!
Hawajski raj O'Ccaffe
PoczÄ…tki szermierki
Hawaje we własnym ogródku